Home / Overzicht / KRO Magazine

Neem contact op!

HOI- en NOM-cijfers

Verschijning

wekelijks

Verspreide oplage

72.930

Gemiddeld bereik

172.500

NOM Print Monitor 2018-III / Verspreide oplage Q3/17 t/m Q2/18

KRO Magazine is een functionele televisiegids met een helder programmaoverzicht, betrouwbaar, nieuwsgierig makend en goed geïnformeerd. Het blad verrast en inspireert. KRO Magazine bericht over actualiteit, infotainment, amusement, drama en film.
Het magazine draagt de kunst van het goede leven uit, gebaseerd op een katholieke waardenoriëntatie: zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander.
KRO Magazine raakt de lezer op verschillende manieren en op verschillende niveau’s en is daarmee een inspiratiebron voor de lezer.
De lezer voelt zich betrokken bij het blad en wordt geprikkeld of uitgedaagd tot een dialoog.

Doelgroep
KRO Magazine richt zich op vrouwen en mannen in de leeftijd van 45 tot 65 jaar, voornamelijk woonachtig in het westen, oosten en zuiden van het land. Ze hechten belang aan een plezierig leven en streven naar een vriendelijker en minder onpersoonlijke samenleving. Ideeën zijn belangrijker dan geld. De interesse in religie of levensbeschouwelijke zaken is levend aanwezig.
Het zijn actieve en ondernemende volwassenen die zoeken naar een bewuste en betekenisvolle invulling van hun vrije tijd. Respect voor en verbondenheid met anderen, vriendschap, jezelf blijven ontplooien en gezond leven zijn voor hen relevante items. Op televisie liever geen plat vermaak, maar inhoud, diepgang en menselijke emotie.

Wetenswaardigheden over de lezer van KRO Magazine
– Opleidingsniveau en sociale klasse gelijk aan gemiddeld Nederland.
– In slechts een op de zes huishoudens zijn kinderen aanwezig.
– Het grootste deel van de abonnees woont in een koopwoning (70%) met tuin (69%).
– Slechts 4% woont in een bejaardentehuis.
– 30% koopt gemiddeld tot zeer veel via internet.
– Zeer ruime vertegenwoordiging onder ‘Ondernemende ouderen’, ‘Welgesteld gezin en emptynester’ en ‘Betrokken senioren’.
– Charitypes; de ‘zeer gulle vrijwilliger’ en de ‘humanitaire veelgever’ komen relatief vaak voor onder de abonnees.
– Abonnees zijn meer dan gemiddeld geïnteresseerd in regionaal nieuws, info over rtv-programma’s, politiek en kunst en cultuur.
– Ze kiezen relatief vaak voor een culturele of sportieve/actieve vakantie en minder vaak voor een zonvakantie.
– Intensieve mediabegruikers: ze kijken gemiddeld 3 uur en 30 minuten tv per dag; dat is 20 minuten meer dan gemiddeld Nederland.
– Ze kijken meer dan gemiddeld naar informatieve programma’s (nieuws, praatprogramma’s en documentaires).
– 57% van de abonnees is rooms katholiek.

Bron: Cendris en NOM

 

Attachments

Lift mee op onze sterke merken met 360°-marketing
Meer titels

Oplage: 59.176
Gem. bereik: 811.900

Met een maandelijks totaal bereik van ruim 1.500.000 personen en de hoogste leesduur binnen het entertainmentsegment is Story al jaren het meest geloofwaardige entertainmentblad van […]

Oplage: 141.776
Gem. bereik: 331.800

Avrobode is een toegankelijke en sfeervolle programmagids met een rijke redactionele inhoud. Avrobode haalt de ‘pareltjes’ uit het tv-aanbod met kijktips, mooie achtergrondverhalen en […]

Oplage: 211.257
Gem. bereik: 476.000

Mikro Gids is een basic, functionele programmagids voor de 'minimalist', met een focus op film. Mikro Gids is vooral een gids die een grote hoeveelheid informatie verstrekt over het […]