Home / Overzicht / Onderzoek Het keuzeproces van de video-on-demand-kijker in Nederland

Onderzoek Het keuzeproces van de video-on-demand-kijker in Nederland

Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders voor het eerst meer VOD-content dan lineaire televisie kijken. Abonnementen op video-on-demand-diensten zoals Netflix, zijn razend populair. Maar hoe kunnen de Nederlandse tegenhangers hiermee concurreren?

Hiervoor is het eerst nodig de Nederlandse SVOD-consument beter te begrijpen. De wijze waarop een consument kiest, oftewel het keuzeproces, is bijvoorbeeld aanzienlijk anders dan voor lineaire content. Dit onderzoek volgt de consument in dit keuzeproces.

Wat gebeurt er nu op de bank? En welke informatiebronnen gebruiken consumenten als ze niet direct een keuze kunnen maken? In hoeverre zijn social media en Youtube van belang in dit keuzeproces? Welke stappen doorloopt de consument in dit keuzeproces? Deze vragen worden beantwoord in de whitepaper die van dit onderzoek is verschenen.

Hierin vind je het veranderende kijkgedrag van de Nederlandse SVOD-kijker, de transitie van het traditionele naar het moderne keuzeproces, het keuzeproces toegespitst op de SVOD-consument en tot slot de conclusies en aanbevelingen voor SVOD-diensten in Nederland.

Aanvragen whitepaper
Als u de ‘whitepaper Het keuzeproces van de video-on-demand-kijker in Nederland’ wilt ontvangen, scrolt u helemaal naar beneden, waar u via het formulier gratis de onderzoeksgegevens kunt aanvragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corry Siegers van het Bindinc. Kenniscentrum, of via de contactpagina.

.Kenniscentrum, hét doelgroep onderzoekscentrum
Meer onderzoeken & events

Onderzoek ‘Choice Overload’

31 mei 2018 | .Metadata | Algemeen
De psyche begrijpen in videokeuzestress. Welke psychologische effecten heeft overbelasting van de keuze op het selecteren van video-inhoud?Met de opkomst van VOD-platforms en een […]

Onderzoek: Contentmarketing binnen print. Hoe bereik je 50-plus?

31 oktober 2018 | 50-plus | Algemeen
Branded content met relatief veel beeld het meest effectief Onderzoek naar contentmarketing binnen print voor 50-plussers Branded content met een beeldverhouding van 30% tekst en 70% […]

Onderzoek ‘Communicatie richting zorgconsumenten’

5 juli 2015 | .Custom Media | Familie
Het bestaande ZorgMentalitymodel is door Bindinc. Custom Media geactualiseerd en verrijkt door een verdere verdiepingsslag toe te voegen voor communicatie en te kijken naar de content, […]

Vraag de (gratis) publicatie aan
en/of schrijf in voor de nieuwsbrief

U kunt zich hier inschrijven voor de algemene Bindinc. nieuwsbrief.

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor communicatiedoeleinden van Bindinc. De frequentie van de nieuwsbrieven is eens per 4 à 6 weken.

Stuur mij de volgende publicatie(s)

Kies uit de lijst de gewenste publicatie.
Klik op de + om meerdere publicaties toe te voegen.
U ontvangt een e-mail met de downloadlink naar de publicatie(s).