Finalisten Gouden Televizier-Ring bekend: 13 oktober finale-uitzending live op NPO1

Floortje naar het einde van de wereld (Vara), Geer & Goor: Zoeken een hobby! (RTL 4) en Penoza IV (KRO-NCRV) zijn de drie finalisten voor de Gouden Televizier-Ring 2016. Alleen deze drie programma’s maken op donderdag 13 oktober nog kans op de belangrijkste televisieprijs van Nederland.

 

Floortje Dessing, Gerard Joling & Gordon en de acteurs van Penoza IV kregen in RTL Boulevard te horen dat zij nog meedingen naar de 51ste Gouden Televizier-Ring. Zij versloegen daarmee onder meer de programmamakers van Heel Holland bakt, Beste zangers en van Dance dance dance. 

 

Spanning

“De top-3 zag er dit jaar elke paar dagen anders uit”, stelt Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring. “Het was dan ook heel spannend wie er uiteindelijk de finale van deze televisieprijs zou halen.”

Er heeft dit jaar een recordaantal kijkers gestemd op zijn favoriete programma of serie: in totaal zijn er bijna een miljoen stemmen uitgebracht in de categorieën Gouden Televizier-Ring, Gouden Stuiver, Televizier Talent Award en de Zilveren Televizier-Sterren Presentator, Presentatrice, Acteur en Actrice.

 

Gala

Het publiek kan tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op donderdag 13 oktober nog eenmaal stemmen op zijn favoriet uit de top-3; Floortje naar het einde van de wereld, Geer & Goor: Zoeken een hobby! of Penoza IV ontvangt aan het einde van de avond de felbegeerde Ring.

AVROTROS zendt het Gala rechtstreeks uit vanuit de HMH in Amsterdam. Het Gouden Televizier-Ring Gala is vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1.