Kwalificatierondes Gouden Televizier-Ring 2017

Celblok H (SBS 6), Dream School (NTR), Jinek (KRO-NCRV), Klem (Vara) en The Amsterdam project ( RTL 4) hebben de meeste stemmen gekregen in de tweede kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2017.
Deze top-5 is daarmee best opvallend te noemen. Celblok H leverde dit seizoen bijvoorbeeld veel kijkers in; de kijkers die de gevangenisserie met Isa Hoes volgen, zijn duidelijk heel enthousiast. Ook Dream School is bepaald geen kijkcijferkanon, maar het programma van Lucia Rijker over kansarme jongeren wordt heel goed gewaardeerd. The Amsterdam project van Beau van Erven Dorens, de spannende serie Klem en talkshow Jinek waren de afgelopen maanden duidelijk wel kijkersfavorieten. Hoe dan ook: deze vijf programma’s zijn direct geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2017.
 
De winnaars nog een keer op een rijtje (in alfabetische volgorde):
  • Celblok H (SBS 6)
  • Dream School (NTR)
  • Jinek (KRO-NCRV)
  • Klem (VARA)
  • The Amsterdam project (RTL 4)

Tijdens de eerste kwalificatieronden plaatsten Dance dance dance (RTL 4), Dokter Tinus (SBS 6), Expeditie Robinson (RTL 5), Heel Holland bakt (Omroep Max) en Zondag met Lubach (VPRO) zich al voor de eindstrijd. Ook zij maken nu al kans op de Gouden Televizier-Ring 2017.

Volgende rondes
De derde en vierde kwalificatieronde volgen respectievelijk in mei en juli/augustus. Ook de top-5 van die voorrondes worden direct geplaatst op de selectielijst van de Ring. Het Nederlandse publiek heeft dan 20 titels gekwalificeerd, de redactie van Televizier geeft in augustus nog eens 5 wildcards weg. In totaal staan er zo 25 programma’s op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2017.

Televizier-Ring Gala
De definitieve nominatielijst voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing wordt eind augustus bekendgemaakt in tv-gids Televizier, bij de start van de verkiezing. Het publiek kan tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala nog eenmaal stemmen op de drie programma’s waarop tijdens de verkiezingsperiode in augustus het meeste is gestemd. De uiteindelijke winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2017 wordt tijdens het gala bekendgemaakt.