Home / Nieuws / De klimaatverandering maakt Nederlanders steeds bewuster

De klimaatverandering maakt Nederlanders steeds bewuster

De klimaatverandering maakt Nederlanders steeds bewuster en ze willen ook daden stellen. Dat is een conclusie uit de laatste editie van het Nederlandse Donateurspanel*.
Ongeveer de helft (48%) laat weten milieubewuste en duurzame keuzes te gaan maken. Ook zijn ze al op de goede weg door ‘groener’ te leven en willen ze dat er meer aandacht is voor het huidige klimaat.

Veel mensen hebben milieubewuster leven hoog staan, dat blijkt uit de decembereditie van het onderzoek. Drie jaar geleden was duurzaamheid voor 30% prioriteit en nu is dat al 48%. Verder geven mensen steeds vaker spullen en geld aan goede doelen.

Volgens WWAV is de langzame maar gestage groei van het percentage dat zegt duurzamer te gaan leven ‘een duidelijke indicator dat duurzaamheid geen trend is, maar een beweging die zich voortzet’.
Ook het aantal respondenten dat vrijwilligerswerk verricht, groeit een beetje (van 21% naar 22%). Toch zijn er nog altijd 3 op de 10 mensen die zeggen niets extra’s te doen. Dat is gelijk aan een vorige versie van het onderzoek.

Top 3
De problemen dicht bij huis staat het hoogst in de top 3. Daarna de bestrijding van armoede in Nederland en vervolgens maakt het klimaatprobleem de top 3 compleet.

Lees het artikel via Vakblad Fondsenwerving.

* Het Nederlandse Donateurspanel (NDP) is een voor Nederland representatieve groep die door fondsenwervingsbureau WWAV en toezichthouder goede doelen CBF wordt aangeschreven om donateursvertrouwen te meten. De resultaten van die driemaandelijkse metingen laten zien hoe het met het vertrouwen in goede doelen gesteld is, hoe het geefklimaat is en de geefbereidheid, en welke sociale problemen onder de Nederlanders leven. De methode spiegelt zich aan de meting van het consumentenvertrouwen door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

5 jaar MAX Magazine

12 maart 2018 | Algemeen | .Adverteren
De tijd vliegt! Alweer 5 jaar MAX Magazine.Daarmee ging een langgekoesterde wens in vervulling: een blad helemaal toegesneden op de actieve en betrokken vijftigplusser. Belangrijk […]

Corona-update Bindinc.

19 maart 2020 | .Custom Media | Algemeen | .Adverteren
In deze onzekere tijden willen we je graag laten weten hoe Bindinc. omgaat met de situatie rondom het coronavirus. Onze bewondering gaat uit naar iedereen die in deze omstandigheden zorgt […]

Nederland een van de gelukkigste landen ter wereld

21 december 2017 | .Kenniscentrum | Algemeen | Algemeen
Wij Nederlanders klagen flink wat af. Maar toch behoort Nederland tot de gelukkigste landen ter wereld. Onderzoeksbureau Motivaction deed in opdracht van Binck onderzoek naar geluk. Wij […]