Home / Nieuws / 1,3 miljoen Nederlanders kijken gamestreams

1,3 miljoen Nederlanders kijken gamestreams

Tien procent van de Nederlanders kijkt naar gamestreams. Vooral bij 18- tot 35-jarigen is dit populair. Maar liefst een kwart (23%) van hen volgt de verrichtingen van andere gamers. Dit blijkt uit de recent verschenen Smart Media Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.700 Nederlanders.

League of Legends populairst
De streams van League of Legends, Hearthstone en FIFA zijn de grote favorieten. Gamestreams worden verreweg het meest bekeken via YouTube (91%). Ruim een derde (36%) kijkt via Twitch. Ongeveer 3% van de Nederlanders streamt zelf games.

Meerderheid Nederlanders speelt actief games
Gaming is populair in Nederland. Meer dan de helft (56%) speelt games op de console, pc, smartphone of tablet. Gemiddeld doen we dit een uur per dag. Mannen spelen relatief vaker op de console of desktop. Vrouwen kiezen vaker voor de smartphone of tablet.

Over Multiscope
Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

De resultaten in dit persbericht komen uit de Smart Media Monitor, een grootschalig onderzoek naar digitaal mediagebruik. In het onderzoek zijn 6.700 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

Dit is een persbericht van Multiscope.

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Circa helft Nederlanders betaalt voor online tv

13 juni 2017 | .Kenniscentrum | Media en telecom | Statistieken
Om online tv te kunnen kijken, betaalt bijna de helft van de Nederlanders boven de 17 jaar weleens. Onderzoeksbureau GfK komt met deze conclusie in het nieuwste rapport waarvoor zo’n 1300 […]

Resultaten onderzoek Trends in digitale media

4 februari 2019 | .Kenniscentrum | Media en telecom | Statistieken
Het onderzoek 'Trends in Digitale Media' laat zien dat Spotify de meest gebruikte app is op de smartphone.Nederlanders gebruiken hun smartphone steeds meer als een digitale […]

Norton onderzoek: consumenten geven hackers mogelijkheden via slimme apparaten

28 februari 2017 | .Kenniscentrum | Media en telecom
Feb 2017 - Wereldwijd onderzoek van Norton by Symantec onthult dat bij de 21.000 ondervraagden begint door te dringen dat je met slimme apparaten ook wel eens de poort voor hackers […]