Home / Nieuws / Het keuzeproces van de video-on-demand-kijker

Het keuzeproces van de video-on-demand-kijker

Schrijf je in voor de presentatie van het onderzoek op donderdagochtend 27 juni a.s. van 9.00-13.00 uur, incl. lunch.
Locatie: Loetje aan het IJ in Amsterdam

Programma

Vanaf 9.00 uur ben je van harte welkom!
9.30 uur              Start van de bijeenkomst met verschillende presentaties (met een break halverwege het programma)
12.15 uur             Lunch
13.00 uur            Einde bijeenkomst

Gastsprekers en presentaties

Frida Bergsma, masterstudent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, presenteert de resultaten van haar wetenschappelijk kijkersonderzoek naar het keuzegedrag van de video-on-demand-kijker. Zij neemt je mee in de journey die de kijker doorloopt voor hij de definitieve keuze maakt voor film, documentaire of serie. Wat bepaalt zijn keus? Zijn het vrienden, is het een bericht op social media of zijn persoonlijke aanbevelingen van video-on-demand-diensten het belangrijkst? Ervaren kijkers ‘keuzestress’ wanneer zij gaan kiezen?

– Gastspreker Chantal van den Berg – spreker, auteur en expert op het gebied van neuromarketing en neurowetenschappen – vertelt meer over de invloed van ons brein op de keuzes die we maken.
Feit is namelijk dat we nog veel meer gebruik kunnen maken van de ingenieuze werking van ons brein bij het ons dagelijkse werk en hoe we kiezen. Helemaal als je weet dat je daarmee een ander direct in actie laat komen. Want de werkelijkheid over ons eigen denken en gedrag is namelijk volstrekt anders dan het brein je laat geloven.

Stel je eens voor … dat je gedrag vooraf nog beter kunt voorspellen, zodat je iemand precies de juiste keuzes voorlegt en de vervolgstap automatisch wordt gezet? Of als de gesprekken die je voert mensen magischerwijs tot actie laat overgaan? Wat zou dat voor jou in je dagelijkse werk betekenen?

Corry Siegers, Bindinc. Metadata, gaat in op de noodzaak van harmonisatie van metadata in de gehele keten. In een wereld waar user experience, content discovery en personalisatie bepalend zijn voor de consumptie van video, is goede metadata de belangrijkste drijver voor succes. Het voldoen aan de verschillende eisen en specificaties van het groeiend aantal visueel gedreven videoplatformen zorgt echter voor veel extra werk bij toeleveranciers en resulteert in inconsistentie van de kwaliteit. Harmonisatie van de manier waarop we omgaan met metadata en afbeeldingen is noodzakelijk om de efficiëntie te verbeteren en het belang van goede metadata binnen de hele keten te vergroten.

Locatie
Loetje aan het IJ
Werfkade 14
Amsterdam

Parkeren

Parkeren kan in de directe omgeving van Loetje. De kosten zijn 1,30 per uur.

SCHRIJF JE HIER IN:

Ongeveer 7 dagen voor de presentatie krijg je de bevestiging gemaild en eventuele details.

Graag tot dan!

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Informatie doorslaggevend bij kijkkeuze

25 januari 2016 | .Metadata | .Kenniscentrum
Bij ruim een kwart van de kijkmomenten zijn de papieren tv-gids, aankondigingen of reclame op tv, aanbevelingen door bekenden en berichten op social media de belangrijkste triggers om iets […]

Kick-off Nederlandse Metadatastandaard tv- en videoketen

3 oktober 2019 | .Metadata | Algemeen
Er is veel interesse in betere harmonisatie tussen de diverse metadatastandaarden en -formaten die worden gebruikt voor het omschrijven van videocontent, series, speelfilms en radio- en […]

Guidinc.com; lancering betaversie

31 december 2019 | .Metadata | Media en telecom | Algemeen
Guidinc.com: videocontent doorzoeken met de rijke metadata van Bindinc. Videostreamingdiensten zijn booming in Nederland. Maar hoe maak je nou je keuze uit het enorme aanbod aan series en […]