Home / Nieuws / Nederland een van de gelukkigste landen ter wereld

Nederland een van de gelukkigste landen ter wereld

Wij Nederlanders klagen flink wat af. Maar toch behoort Nederland tot de gelukkigste landen ter wereld. Onderzoeksbureau Motivaction deed in opdracht van Binck onderzoek naar geluk. Wij geven ons levensgeluk een 7,3. Hiermee staan we wereldwijd op de zesde plaats. In de top 10 staan alleen maar westerse landen. Maar wat is geluk eigenlijk? De Dikke Van Dale omschrijft het als: een gunstige loop van omstandigheden.

Geld maakt gelukkig, maar is niet het allerbelangrijkste. Gezondheid is namelijk de meest bepalende factor bij het ervaren van levensgeluk. Dit wordt door de generatie babyboomers (65+) het meest gevoeld. De babyboomers geven hun geluk dan ook een 7,6. Dit is het hoogst van alle onderzochte leeftijdscategorieën. Deze generatie is het meest tevreden over hun leven en hun financiële situatie. Ze hebben vaker een eigen huis, met afbetaalde hypotheek. Deze groep is er ook sterk van overtuigd dat ze het beter hebben dan hun ouders.

We klagen vooral over de zaken waar we eigenlijk best tevreden over zijn. Waar we het minst tevreden over zijn is ons inkomen. Ons inkomen krijgt het laagste cijfer: een 6,7. Voor mannen is geld iets belangrijker dan voor vrouwen. Vrouwen vinden vooral een goede balans tussen werk en vrije tijd belangrijk. Vrouwen zijn ook eerder geneigd om te sparen als het doel kinderen of gezin is. Als mannen een doel hebben, zijn ze iets meer dan vrouwen bereid om te beleggen.

Bijna 65% van de Nederlanders vindt dat we zelf verantwoordelijk zijn voor geld en onze financiën. Maar de overheid moet zich wel (blijven) inspannen voor kwetsbare groepen. Daar is de meerderheid het over eens, maar de groep mensen die minder dan modaal verdient, is daar net even wat sterker van overtuigd.

Meer dan 91% van de Nederlanders voelt zich aanmerkelijk gelukkiger als de financiële zaken op orde zijn. 74% van de Nederlanders geeft aan dat ze hun financiën goed op orde hebben.

Lees het hele artikel op motivaction.nl.

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Ouderen makkelijker aan een hypotheek

23 april 2018 | .Kenniscentrum | Algemeen | Financieel | Algemeen
Het wordt voor ouderen makkelijker om een hypotheek te krijgen. De mogelijkheden voor senioren die nog tien jaar of minder hebben te gaan voor hun AOW worden verruimd door de Nationale […]

Werkende 60-plusser inmiddels gemeengoed; ook vrouwen werken langer

8 januari 2019 | .Kenniscentrum | Algemeen | Statistieken
Uit onderzoek van het Centraal Planbureau blijkt dat ouderen en vrouwen de afgelopen twee decennia een flinke inhaalslag hebben gemaakt op de arbeidsmarkt. Zo’n 20, 30 jaar geleden gingen […]

De klimaatverandering maakt Nederlanders steeds bewuster

19 maart 2019 | Algemeen | .Adverteren
De klimaatverandering maakt Nederlanders steeds bewuster en ze willen ook daden stellen. Dat is een conclusie uit de laatste editie van het Nederlandse Donateurspanel*. Ongeveer de helft […]