Home / Nieuws / Nederlander regelt campervakantie lekker vroeg

Nederlander regelt campervakantie lekker vroeg

In de vroegboekperiode (december, januari en februari) wordt door ruim de helft van de Nederlandse camperaars de camper al geboekt. Nederlanders zijn hiermee de vroegste boekers vergeleken met de rest van Europa. Dit laat het ‘Vroegboekonderzoek 2018’ zien dat Goboony, een platform voor camperverhuur, onder Nederlandse, Belgische, Italiaanse en Engelse huurders van campers uitvoerde.

Nederlanders bovenaan lijstje van Europese vroegboekers
57% van de Nederlandse camperreizigers boekt een camper voor de zomerperiode al in de maanden december, januari of februari. Hiermee zijn Nederlanders een stuk sneller met het regelen van hun campervakantie dan inwoners uit andere Europese landen.
Bij de Belgen, die op de tweede plek staan in het rijtje van landen waar vroeg geboekt wordt, mag 28% zich een ‘vroegboeker’ noemen. Britten (9%) en Italianen (4%) zijn een stuk minder van het vooruit plannen en zij regelen hun vakantie dan ook liever in de zomerperiode zelf.

Jongeren en 65-plussers zijn ‘laatboekers’
Slechts 4% van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar regelt een camper in december, januari of februari. Ook een klein gedeelte (7%) van de 65-plussers plant de vakantie voor de zomerperiode al in die maanden. Beide groepen boekers zijn doorgaans flexibeler in het plannen van een vakantie.
Vakantiegangers tussen de 41 en 55 jaar hebben vaak een fulltime baan en een gezin, waardoor zij genoodzaakt zijn om hun vakantie verder vooruit te plannen. Het gevolg is dat 41% van hen dan ook een camper regelt in de vroegboekmaanden.

Volkswagenbusje populair, vooral onder jongeren
Vakantiegangers die een camper willen huren, zoeken het meeste op het merk ‘Volkswagen’. Opvallend is dat deze groep vooral bestaat uit de ‘jonge’ camperliefhebbers in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar. Zij hebben het hippietijdperk niet meegemaakt, maar willen de nostalgie maar wat graag ervaren door op pad te gaan met zo’n camper.

Verdere informatie lees je op Goboony.nl en Pretwerk.nl.

 

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Kampeermarkt doet goede zaken; meer campers en caravans verkocht

20 juni 2017 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen
Juni 2017 - Het is tijden geleden dat er zo veel campers en caravans zijn verkocht in Nederland. In de maand mei noteerden dealers een verkoopplus van 25,9% bij de caravans. En voor […]

50-plussers maken zich niet druk over gezondheid

21 december 2017 | .Kenniscentrum | Zorg | Algemeen
11 procent van een ondervraagde groep 50-plussers verwacht de leeftijd van 100 jaar te halen. Bijna 4 procent verwacht 90 jaar te worden. Dit blijkt uit de tweede Startpagina […]

Reistrends voor 2018: cross-generatie-reizen

23 april 2018 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen | Algemeen
Gezinsvakanties zijn volwassen geworden. Herinneringen aan gespannen autoritten en gekibbel aan het strand verdwijnen naar de achtergrond en de meergeneratie-vakanties worden omarmd: trips […]