Home / Nieuws / Nederlanders maken zich zorgen over hun eten

Nederlanders maken zich zorgen over hun eten

Consumenten maken zich zorgen over hun eten, blijkt uit onderzoek van de levensmiddelenindustrie. Nog geen kwart van de mensen gelooft dat bedrijven eerlijk zijn over de ingrediënten in hun producten.

Meer dan de helft (55%) van de consumenten vindt dat voedsel te veel wordt gemanipuleerd. Levensmiddelenbedrijven doen bovendien niet genoeg om hun producten gezond te maken, vindt een overgroot deel van de Nederlanders. Ook zetten producenten zich volgens consumenten bij lange na niet genoeg in voor duurzame productie. Dat blijkt uit onderzoek van de brancheorganisatie van voedingsbedrijven.

Als levensmiddelenbedrijven het vertrouwen van consumenten willen terugwinnen, moeten ze eerlijk vertellen wat er in hun verpakkingen zit.

Lees het hele artikel op Motivaction.nl.

 

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Eten doen we vaker buitenshuis en onderweg

21 september 2017 | .Kenniscentrum | Algemeen | Voeding
In Nederland verplaatst de food-consumptie zich in toenemende mate naar buitenshuis. Broodtrommeltje thuislaten en lekker buiten de deur eten. Niet alleen in de standaard horeca, maar ook […]

Minder schaamte rond doggy bag

24 april 2017 | .Kenniscentrum | Voeding
Bezoekers van restaurants durven steeds makkelijker een doggybag voor het overgebleven eten te vragen.In 2014 schaamde 52 procent zich hier nog voor. In 2015 werd dit al minder […]

Gevarieerde en uitgebalanceerde voeding steeds belangrijker voor 50-plusser

20 december 2017 | .Kenniscentrum | Voeding | Algemeen
Voor 98% van de 50-plussers is gezond ouder worden (zeer) belangrijk. 89% vindt een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding hiervoor noodzakelijk. Dit blijkt uit de Mature Martket Monitor […]