Home / Nieuws / Nederlanders waarderen hotel het hoogst als vakantieaccommodatie

Nederlanders waarderen hotel het hoogst als vakantieaccommodatie

In het onderzoek is de camping niet meegenomen.
Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) heeft in de afgelopen twee jaar een hotel geboekt. Daarvan geeft weer de helft (51%) aan dat een hotel de meest favoriete accommodatie is. Op twee in het bevraagde lijstje staat de vakantiebungalow, gevolgd door een bed-and-breakfast, een hostel en als laatste Airbnb. Motivaction deed de peiling.

In de vragenlijst werden vakantiegangers gevraagd om alle vormen te waarderen; dus ook waar ze normaal niet zelf komen. Dat kan een reden zijn dat Airbnb en hostels relatief laag zijn gewaardeerd.

Redenen om voor een hotel te kiezen boven Airbnb? Een hotel voelt luxer dan een Airbnb. Daarbij weet de helft van de Nederlanders (49%) niet zeker wat je bij een Airbnb kunt verwachten.
Slechts 12% van de Nederlanders boekte in de afgelopen twee jaar een Airbnb. De verschillen tussen de generaties zijn klein: zowel millennials (50%) als oudere generaties (53%) hebben liever een hotel. Van de millennials geeft 9% de voorkeur aan Airbnb, vooral hoogopgeleiden uit de grote steden. Oudere generaties overnachten minder graag in het huis van een ander (3%).

Waarom kiezen mensen voor een hotel?
De belangrijkste motivatie (44%) voor Nederlanders om voor een hotel te kiezen is korting bij een langer verblijf. Ook snelle wifi werk positief voor een hotel in het algemeen (36%) en van millennials (43%) in het bijzonder.

Bron www.motivaction.nl.

Lees het artikel op Pretwerk.nl.

 

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Toerisme groeit sterkst in ruim tien jaar

23 april 2018 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen | Statistieken
Het aantal gasten dat overnachtte in Nederland in een of andere logiesaccommodatie in 2017 was 42 miljoen. De sterkste groei sinds 2006. En Amsterdam heeft de grootste […]
Bindinc

Nederlanders krijgen het liefst dagje uit of vakantie cadeau

28 januari 2016 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen
Door bijna eenderde van de Nederlanders wordt een beleving zoals vakantie, weekendje weg of dagje uit gezien als het leukste cadeau dat zij ooit hebben gekregen. Van de vrouwen wordt […]

Winkelen voor een beetje geluk

3 april 2017 | .Kenniscentrum | Algemeen | Retail
Veel vrouwen zijn gek op winkelen, ze staan ook bekend om hun hobby shoppen. Nodig of niet, af en toe tot zeer regelmatig moet er wat gekocht worden.Uit verschillende […]