Home / Nieuws / Samenwonenden meest welvarend, tevreden en gezond

Samenwonenden meest welvarend, tevreden en gezond

Samenwonende mensen, vooral degene zonder kinderen, zijn in Nederland het meest welvarend en het vaakst tevreden en gezond. Dit blijkt uit rapport kwaliteit van leven 2017 van het CBS. Volgens het rapport heeft een derde van de bevolking een hoge kwaliteit van leven: dit deel is (relatief) welvarend, tevreden en gezond.

29 procent is niet welvarend, maar wel tevreden en gezond en 14 procent is welvarend maar heeft een minder hoog welzijn. Bijna een kwart is niet tevreden met het leven en/of de gezondheid en heeft een inkomen dat lager ligt dan gemiddeld.

Mensen van 65 jaar en ouder, alleenstaanden en alleenstaande ouders zijn het kwetsbaarst. Vier op de tien 75-plussers scoren slecht wat betreft welvaart en welzijn.

Voor het meten van welvaart werd gekeken naar het besteedbaar huishoudensinkomen en bij het meten van welzijn werd nagegaan hoe gezond en tevreden mensen zich voelden.

Als wordt gekeken naar opleidingsniveau, blijkt dat mensen met een lage opleiding zich minder vaak gezond en tevreden voelen en minder verdienen. Mensen met een hbo- of wo-opleiding zijn het minst vaak werkloos en hebben de grootste kans op een hoger inkomen. Daarbij voelen zij zich het vaakst gezond en tevreden met hun leven.

Lees het hele artikel op nu.nl

 

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Ouderen makkelijker aan een hypotheek

23 april 2018 | .Kenniscentrum | Algemeen | Financieel | Algemeen
Het wordt voor ouderen makkelijker om een hypotheek te krijgen. De mogelijkheden voor senioren die nog tien jaar of minder hebben te gaan voor hun AOW worden verruimd door de Nationale […]

De leeftijd van een model in advertenties: het luistert nauw

12 oktober 2017 | .Kenniscentrum | Algemeen
Persbericht - De gevoelsleeftijd van de consument is van invloed op de waardering van de advertentie. Een advertentie is effectiever wanneer de leeftijd van het model in de advertentie […]

Basisonderwijs gedomineerd door 55-plusleerkrachten

30 april 2018 | .Kenniscentrum | Algemeen | Algemeen
Het aantal leraren in het basisonderwijs boven de 55 jaar is de laatste jaren sterk toegenomen, dit blijkt uit cijfers van het CBS. Zo is in het schooljaar 2017/2018 bijna 21 procent van […]