Home / Nieuws / Sixties lifestyle toneel voor gezond ouder worden

Sixties lifestyle toneel voor gezond ouder worden

Twee academici van het Centre for Innovation in Mental, Physical and Clinical Treatment (IMPACT) van Deakin University zijn van mening dat gerichte interventies voor gezondheidsbevordering kunnen bijdragen aan het verbeteren van gezondheidsresultaten voor huidige en toekomstige pre-pensionado’s. Het zal hun levenskwaliteit verbeteren en de financiële tol voor budgetten voor zorg, invaliditeit en sociale voorzieningen verminderen.

Senioren trekken zich niet langer terug uit hun werk om achter de geraniums te zitten.

Bevolkingsgegevens tonen aan dat het aantal Australiërs van 65 jaar en ouder steeg van minder dan één miljoen naar 3,4 miljoen in de vijftig jaar vanaf 1964. De levensverwachting is ook gestegen.

Deze mensen, ingeklemd tussen werk en de gepensioneerde fase van het leven, zijn bezig met het leven en ze zijn in dat cruciale stadium waarin ze zich zouden moeten concentreren op het behouden van hun spiermassa en kracht, hun mobiliteit en hun cognitie, zodat ze hun pensioenjaren in een gezonde staat bereiken.

De pre-pensionado’s spelen een belangrijke maatschappelijke rol, ze zijn vaak goed opgeleid, vervullen een hogere rol en dragen een mantel van wijsheid met inhoud. Velen zijn ook zorgverleners en hun economische bijdrage is aanzienlijk.
Ze zijn niet zo stil en hebben een veel jongere houding ten opzichte van eerdere generaties in deze leeftijdsgroep.
Stappen om gezond ouder worden te bevorderen, moeten als de norm worden beschouwd – het moet cultureel aanvaardbaar en zelfs wenselijk zijn voor oudere mannen en vrouwen om in het openbaar gekleed te zijn voor fysieke activiteiten die algemeen worden beschouwd als een domein van de jongeren.

“We moeten ervoor zorgen dat pre-pensionado’s actief deelnemen aan het leven in plaats van het van de zijlijn te observeren. Laat hun plaats in de maatschappij bloeien, want iedereen zal er baat bij hebben,” voegde professor Pasco eraan toe.

Lees het artikel op Medicalxpress.com.

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Millennials in vijf soorten en maten

8 januari 2018 | .Kenniscentrum | Algemeen | Algemeen
De millennials zijn meer wereldburger dan voorgaande generaties en ook bereid om meer risico te nemen. Ze dromen vaker over persoonlijke en maatschappelijke vooruitgang en durven ook vaker […]

Samenwonenden meest welvarend, tevreden en gezond

19 december 2017 | .Kenniscentrum | Algemeen | Algemeen
Samenwonende mensen, vooral degene zonder kinderen, zijn in Nederland het meest welvarend en het vaakst tevreden en gezond. Dit blijkt uit rapport kwaliteit van leven 2017 van het CBS. […]

Nederland een van de gelukkigste landen ter wereld

21 december 2017 | .Kenniscentrum | Algemeen | Algemeen
Wij Nederlanders klagen flink wat af. Maar toch behoort Nederland tot de gelukkigste landen ter wereld. Onderzoeksbureau Motivaction deed in opdracht van Binck onderzoek naar geluk. Wij […]