Home / Nieuws / Startup zelfrijdende auto richt zich op senioren

Startup zelfrijdende auto richt zich op senioren

Het jonge Amerikaanse bedrijf Voyage heeft voor zijn zelfrijdende voertuigen een duidelijke doelgroep in gedachten: ouderen. De zogenaamde ‘retirement communities’, woongemeenschappen voor senioren, zijn in hun idee vooralsnog de juiste plaatsen waar zelfrijdende auto’s helemaal tot hun recht komen.

Wij kennen in Nederland alleen serviceflats, aanleunwoningen en instellingen voor seniorenzorg, maar in Amerika, en met name in de warmere staten, zijn complete woongemeenschappen voor gepensioneerden veelvoorkomend. Het is een verkleinde samenleving, maar dan voor ouderen, inclusief verschillende niveaus van dienstverlening, ondersteuning en zorg. Daar ziet Voyage grote mogelijkheden voor zijn autonome auto’s.

Redenen daarvoor zijn:
– de behoefte aan vervoer, omdat mensen naarmate hun leven vordert minder goed in staat zijn om zichzelf te vervoeren.
– Voyage heeft vertrouwen in een simpele en rustige start. Een retirement community is veel uniformer dan een stad of dorp met een veel diversere opbouw.
– de behoeften zijn in grote lijnen gelijk, ook het leeftempo. Zo kan deze innovatie over de volle breedte van een mini-samenleving toegepast worden.

Voyage koos voor The Villages, de grootste woongemeenschap in Florida met ruim 50.000 inwoners.
Voyage en The Villages gaan de komende jaren exclusief samenwerken in het aanbieden van een autonome autodeeldienst. De voertuigen worden gebruikt in simpele omgevingen met een lager gemiddeld tempo. De komende jaren mag het bedrijf de ideeën daar in de praktijk gaan uitproberen.

Lees het artikel op Voyage.auto of (in Nederlands) zelfrijdendvervoer.nl.

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Autobezitters nog altijd merkentrouw

19 december 2017 | .Kenniscentrum | Automotive | Algemeen
Ruim driekwart van de autobezitters denkt volgende keer een auto te kopen van hetzelfde merk. Wel zijn daarbij flinke nationale verschillen.Frankrijk en Japan zijn landen waar nationale […]

Nederlander loopt steeds warmer voor elektrisch rijden

25 januari 2018 | Automotive | Algemeen
71 procent van de Nederlanders geeft aan dat de prijsstijging voor fossiele brandstoffen een reden zou kunnen zijn om in de toekomst over te stappen op elektrisch rijden. Dit blijkt uit […]

Trendrapport ING: Vergrijzing stuwt wagenpark

27 november 2015 | .Kenniscentrum | Automotive
In de reclame rijden er altijd mooie jonge vrouwen en stoere mannen in de nieuwste auto's. De werkelijkheid is echter anders. 50-plussers zijn de consumenten die de auto's aanschaffen. Tot […]