Home / Nieuws / Toerisme groeit sterkst in ruim tien jaar

Toerisme groeit sterkst in ruim tien jaar

Het aantal gasten dat overnachtte in Nederland in een of andere logiesaccommodatie in 2017 was 42 miljoen. De sterkste groei sinds 2006. En Amsterdam heeft de grootste aantrekkingskracht.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal toeristen in vergelijking met 2016 in een jaar met bijna 9 procent groeide.
Bij logiesaccommodaties moet je denken aan onder meer hotels, pensions, hostels en B&B’s met op zijn minst vijf slaapplaatsen.

De groei komt met name uit buitenlandse gasten, dat aandeel nam met 13 procent toe in een jaar tijd.
Het binnenlandse toerisme steeg met 6 procent tot 24,4 miljoen gasten die samen 67,8 miljoen overnachtingen maakten.

Meer dan 50% van de buitenlandse gasten komt uit de landen om ons heen; Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. 64 procent van alle overnachtingen door buitenlandse gasten kwam voor hun rekening.

Het grootste deel van de buitenlandse gasten trok naar Noord-Holland en bezocht vooral Amsterdam. De hoofdstad kreeg 6,7 miljoen buitenlandse hotelgasten te logeren.

Lees het artikel op Nu.nl.

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Nederlanders waarderen hotel het hoogst als vakantieaccommodatie

24 september 2018 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen
In het onderzoek is de camping niet meegenomen. Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) heeft in de afgelopen twee jaar een hotel geboekt. Daarvan geeft weer de helft (51%) aan dat […]

Aantal alleenstaanden 50-plussers groeit explosief

7 februari 2017 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen | Statistieken
Het aantal 50-plussers dat single is, neemt vlot toe. Volgens het CBS zijn er in 2016 zo'n 38.000 alleenstaanden bij gekomen, de meesten over de vijftig. Deze groep is daarom erg […]

Jonge gezinnen gaan vaker buiten stad wonen

9 november 2017 | .Kenniscentrum | Algemeen | Statistieken
Als de kinderen nog niet naar school gaan, trekken jonge gezinnen vaker weg uit de grote steden. Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft dit onderzocht.Van […]