Home / Nieuws / Toerisme steeds belangrijker voor onze economie

Toerisme steeds belangrijker voor onze economie

Toeristen gaven het afgelopen jaar meer geld uit dan de jaren daarvoor. Daarmee is toerisme een belangrijke factor voor de Nederlandse economie.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt de groei grotendeels doordat meer buitenlanders ons land bezoeken.

In totaal kwamen de toeristische bestedingen in Nederland vorig jaar 7 procent hoger uit dan in het jaar ervoor. Buitenlandse toeristen gaven zelfs bijna 13 procent meer uit.

Nederlanders zelf blijven de grootste inkomstenbron voor het toerisme. Nederlanders gaven vorig jaar vooral meer uit aan eten en drinken in de horeca.

Toerisme was bij elkaar goed voor meer dan 4 procent van de omvang van de hele Nederlandse economie en goed voor zo’n 7,5 procent van het totale aantal voltijdsbanen in Nederland. Daar horen dan ook aanverwante banen bij in vervoer, winkels, luchtvaart en verkeer en vervoer.

Lees het artikel op CBS.nl.

Zie ook: Pretwerk.nl over de toename hierin van het aantal campinggasten.

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Sterke groei in de Nederlandse toeristensector: ruim 20 miljoen in 2020

22 maart 2018 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen | Algemeen
De Nederlandse toeristensector zit in een stroomversnelling. Het economisch bureau van ING ziet het aantal buitenlandse toeristen in ons land zelfs op 20 miljoen uitkomen in […]

Meerderheid van caravaneigenaren is 50-plus

20 juli 2017 | .Kenniscentrum | Automotive | Statistieken
Juli 2017 - Zo'n 75 procent van de caravaneigenaren en campereigenaren is vijftig jaar of ouder.Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bezitten 50-plussers 71 procent van […]

Megagroei 75-plussers op vakantie

13 juni 2017 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen
Juni 2017 - Ouderen gaan steeds meer en ook op latere leeftijd op vakantie. Het aantal 55-plussers dat op reis gaat zal met 26% groeien tot 2030. Over de afgelopen tien jaar gemeten was er […]