Home / Nieuws / Uitslag poll 50-PlusTestpanel over reizen

Uitslag poll 50-PlusTestpanel over reizen

Jaarlijks op vakantie gaan is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Zo kan het zijn dat er simpelweg geen geld voor is of dat men geen (geschikt) reisgezelschap heeft. Voor het laatste probleem zijn er steeds meer oplossingen.

Natuurlijk kunt u zich aansluiten bij een groepsreis of een vriend/vriendin, buurtgenoot of kennis vragen om samen de zon op te zoeken. Of misschien kiest u wel voor het digitale pad en schrijft u zich in bij een sociaal platform dat de ontmoeting van mensen met gedeelde interesses stimuleert, zoals bijvoorbeeld de website en app ‘Klup’. Ook zie je steeds vaker dat de (groot)ouder(s) meegaan met hun (klein)kinderen; het zogenoemde cross-generatie-reizen.

Het 50-PlusTestpanel was benieuwd hoe de panelleden dachten over cross-generatie-reizen en wat blijkt: 13% geeft aan dit jaar gezamenlijk met de (klein)kinderen een reis te hebben geboekt. 28% geeft aan dat ze wel eens met (klein)kinderen op reis zijn geweest, maar dit jaar een keertje niet*. Niet zo gek dus dat reisaanbieders hier ook steeds meer op inspelen en de cross-generatie-reizen uit de grond schieten.

Onze titels sluiten perfect aan bij de consumenten die interesse hebben in cross-generatie-reizen. Zo zijn er deze zomer de dubbeldikke zomernummers en weten wij precies welke titel het best bij uw product en/of dienst past. Wilt u ook eens een stelling toetsen bij de doelgroep of meer weten over hoe 50-plussers denken over uw product of dienst? Neem dan contact op met uw accountmanager en vraag naar de mogelijkheden van het 50-plustestpanel.

* Aan de poll ‘Gaat u dit jaar op zomervakantie met uw (klein)kinderen?’ hebben 234 panelleden meegedaan. Naast bovengenoemde antwoorden gaf 25% aan ‘Nee, ik ga nooit met (klein)kinderen op reis’, 2% gaf aan ‘Ja, ze hebben een vakantie geboekt en mij (en eventueel mijn partner) meegevraagd’, 32% gaf aan ‘Nee, ik heb geen (klein)kinderen’.

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws
Bindinc

Touroperators zoeken een te jong publiek

31 mei 2016 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen
Voor veel jonge mensen is het economisch gezien nog geen mooi weer. Daardoor wordt er bezuinigd op niet noodzakelijke uitgaven zoals vakanties. Maar de babyboomers behoren tot de […]

Vakantiebeurs; ideeën zat, maar wat voeren we uit?

15 januari 2019 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen
Even letterlijk door de reisfolders lopen. Een reis rond de wereld in een paar uur. Van 9 t/m 13 januari vond de 49e Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit keer een dag […]

Grijs op wereldreis

29 september 2016 | .Kenniscentrum | Vakanties en reizen
Een spannende periode vol pieken in plaats van grijs achter de geraniums. Als je als 65-plusser gewoon besluit om nog wat van de wereld te zien, dan zijn er voor een wereldreis […]