Home / Nieuws / Bindinc. Metadata leverbaar binnen Piksel’s Fuse producten

Bindinc. Metadata leverbaar binnen Piksel’s Fuse producten

Metadata van Bindinc. is binnenkort leverbaar binnen de Fuse Metadata Manager en Fuse Publisher-producten van Piksel, een leverancier van hoogstaande videotechnologie-oplossingen. De samenwerking is onderdeel van een nieuw Metadata Ecosysteem van Piksel waarbinnen ook Plurimedia uit Frankrijk, Mediadata TV uit Spanje en XroadMedia uit Oostenrijk metadata- en content-discovery-diensten aanbieden voor de klanten en gebruikers van de Piksel-oplossingen.

Lees ook het persbericht dat op 5 april 2018 is verstuurd:

PERSBERICHT

Bindinc.Metadata, Mediadata TV, Plurimedia en XroadMedia bieden metadata en aanbevelingen voor inhoud binnen Piksel’s Fuse Suite of products

Piksel, een wereldwijde leverancier van geavanceerde videotechnologieoplossingen, heeft vandaag de oprichting aangekondigd van een nieuw ‘metadata-ecosysteem’ met een reeks metadataverkopers uit heel Europa.

Het ecosysteem brengt leveranciers samen, waaronder Bindinc. Metadata uit Nederland, Mediadata TV in Spanje, het Franse Plurimedia, en de Oostenrijkse content discovery-specialist XroadMedia.

Het zal gebruikers van Piksel’s vlaggenschip Fuse Metadata Manager en Fuse Publisher-producten in staat stellen metadata per titel te kopen, op te nemen en te beheren. Dit maakt het mogelijk om geavanceerde aanbevelingen en functionaliteiten voor content discovery aan klanten te doen.
“We zijn vastbesloten om onze klanten van Fuse de meest uitgebreide metadata-ervaring op de markt te bieden, nu en in de toekomst”, zegt Piksel managing director Kristan Bullett. “Dit ecosysteem brengt een aantal van Europa’s meest succesvolle metadata-aanbieders bij elkaar. Dit zal niet alleen onze klanten toegang geven tot een bredere selectie van hoogwaardige gegevens, het biedt die leveranciers achter die gegevens ook een volledig nieuw platform om hun diensten aan te bieden.”
Het ecosysteem van Piksel is primair opgezet om content editors te helpen bij het vergroten en verbeteren van hun bestaande metadata. Het is vooral handig voor klanten die zich bezighouden met meertalige of grensoverschrijdende titels.
“Heel vaak vinden we dat commerciële overeenkomsten voor metadata worden opgesteld zonder redacteurs en producenten in het besluitvormingsproces te betrekken,” vervolgt Bullett. “Door editors te ondersteunen bij het extern bekijken van titelinformatie, kunnen we media- en entertainmentbedrijven een meer klantgerichte kijk op die gegevens bieden.”
“Metadata van hoge kwaliteit zijn essentieel om nieuwe en bestaande klanten te bereiken en hen te helpen binden aan uw tv-service of videoplatform”, aldus Corry Siegers, manager van Bindinc. Metadata. “We zijn verheugd dat we onze metadata en redactionele diensten kunnen aanbieden aan een nieuwe reeks mediabedrijven via ons partnerschap met Piksel.”

Wanneer het ecosysteem wordt geïntroduceerd, net na de afsluiting van NAB 2018, kunnen gebruikers metagegevens van hun voorkeursleveranciers uitkiezen via vervolgkeuzemenu’s in de Fuse Suite van Piksel-producten – waardoor ze de mogelijkheid hebben om gegevens te selecteren, beoordelen, kopen en bewerken via een enkel systeem. Dat systeem zal de komende maanden verder worden uitgebreid met de toevoeging van content aanbevelings- en ontdekkingsfunctionaliteiten die door XroadMedia worden aangeboden.
“Hoewel ik blij ben dat we de steun hebben van onze bestaande partners, is dit slechts het begin van een veel breder programma”, concludeert Bullett. “We kijken ernaar uit om in de loop van 2018 een breed scala aan aanvullende metadatapartners in het ecosysteem te verwelkomen.”
Het Engelstalige persbericht: Press release Piksel.
Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

General Assembly The European Metadata Group

5 april 2018 | .Metadata | Algemeen
At the 19th and 20th of April 2018 The European Metadata Group (TEMDG) will have their annual General Assembly in Paris at the headoffice of Plurimedia. Together with Plurimedia and […]

Ontmoet ons en The European Metadata Group tijdens IBC2017

24 juli 2017 | .Metadata
Bindinc. and it's partners of The European Metadata Group scheduled some business related presentations at our booth J.05 in hall 14. Please join us and our partners to learn more about […]

Meet The European Metadata Group during IBC2017

20 juli 2017 | .Metadata | Engels
Bindinc. and it’s partners of The European Metadata Group scheduled some business related presentations at our booth J.05 in hall 14. Please join us and our partners to learn more about […]