Home / Nieuws / Even voorstellen: data-editor Hidde Manusiwa

Even voorstellen: data-editor Hidde Manusiwa

Hallo, ik ben Hidde Manusiwa. Ik ben bachelor in Taal- en Cultuurstudies en master in Film- en televisiewetenschap. Ik woon samen met mijn vriendin en zoontje van twee in het altijd bruisende Waddinxveen.

In 2012 heb ik stage gelopen bij TVGids.nl. Daarna ben ik in 2016 gevraagd als data-editor, op oproepbasis. Toen is het balletje gaan rollen en inmiddels werk ik sinds 2018 als vaste kracht op de redactie van Metadata.

Als data-editor ben ik er verantwoordelijk voor dat de metadata correct en tijdig bij de verschillende klanten wordt aangeleverd. Op de redactie controleren we de juistheid, volledigheid en de grammaticale correctheid van de data. Wij krijgen onze (programma)gegevens van verschillende bronnen aangeleverd, wij verrijken dit op een redactioneel niveau. Vervolgens zorgen we dat alles op tijd, nagekeken en aangevuld bij onze online en print-klanten aankomt. Een andere belangrijke taak is het afhandelen van vragen van deze klanten.

Ons doel is om zo compleet mogelijke metadata te leveren. Uiteindelijk wil de consument rondom bepaalde content zo veel mogelijk info hebben. Dit kan een uitgebreide omschrijving zijn, maar bijvoorbeeld ook een trailer, een terugkijklink, een afbeelding, of actuele info over gasten bij een praatprogramma. Dit wordt vanaf de bron niet altijd optimaal aangeleverd en hier kunnen wij als team een belangrijke slag slaan.

Ik heb altijd een bovengemiddelde affiniteit gehad met films en televisie, vandaar ook mijn studiekeuze. Door mijn werk blijf ik altijd op de hoogte van de nieuwste programma’s en redigeer ik regelmatig teksten over de beste, maar ook de slechtste films. Ook heb ik direct contact met de omroepen, tv-zenders en providers. Ik werk in het mediahart van Nederland: Hilversum. En bij Bindinc. Metadata staan wij aan de basis van data die een enorme groep mensen bereikt via tv-gidsen, apps, websites en EPG’s.

Bindinc. bereikt, boeit en bindt
Ander nieuws

Het keuzeproces van de video-on-demand-kijker

9 mei 2019 | .Metadata | Algemeen
Schrijf je in voor de presentatie van het onderzoek op donderdagochtend 27 juni a.s. van 9.00-13.00 uur, incl. lunch. Locatie: Loetje aan het IJ in AmsterdamProgrammaVanaf 9.00 […]

Martijn van Zutphen stelt zich voor

29 mei 2018 | .Metadata | Algemeen
Martijn van Zutphen is al meer dan twintig jaar werkzaam bij Bindinc. Na verschillende functies binnen het bedrijf te hebben gehad, liggen zijn werkzaamheden momenteel bij Metadata […]

First insights: onderzoek ‘hoe de kijker bepaalt’

24 september 2015 | .Metadata | .Kenniscentrum
Als leverancier van metadata aan uitgevers, telecom- en kabelbedrijven en omroepen, is Bindinc. Programma Data Services benieuwd naar wat er speelt in de markt van av-content. Met het […]