NLZiet

Content Discovery voor NLZIET

NLZIET combineert het aanbod van de Nederlandse televisie in één streamingomgeving. Via de app en de website zijn de uitzendingen van NPO, RTL, Talpa (SBS) en de regionale zenders live te bekijken én zeven dagen terug te zien via de gids. Daarnaast is het volledige on-demandaanbod van NPO Plus, RTL XL en KIJK via NLZIET te doorzoeken en zonder reclame te bekijken.

NL Ziet

Case

Om de kijker te helpen de juiste keuze te maken uit dit aanbod, heeft NLZIET de expertise van Bindinc. ingeschakeld. Het vaste data- en redactieteam van Bindinc. verzamelt, structureert en controleert de beschikbare data van verschillende bronnen. Ook worden bij alle programma’s afbeeldingen geselecteerd en passend gemaakt voor staand en liggend gebruik in de gebruikersinterface van de dienst. Tot slot wordt gedurende de dag actuele programma-informatie toegevoegd om de kijker te informeren over bijvoorbeeld de onderwerpen bij actualiteitenprogramma’s of de gasten bij talkshows.

Na eindredactie, eventuele correcties en verdere kwaliteitscontrole is de programma-informatie geschikt om te tonen in de NLZIET-website en -app. Daarnaast zorgt Bindinc. door geoptimaliseerde data ook voor verbeterde search en content discovery. De interface van het streamingplatform biedt hiermee een aantrekkelijke, rijke en informatieve gebruikerservaring, waarmee Bindinc. de kijkers verbindt aan de juiste content. Tevreden kijkers en positieve reacties leveren uiteindelijk een groter bereik op voor NLZIET. 

Hoe bereikt NLZIET met hulp van Bindinc. meer kijkers?

Door de samenwerking krijgt NLZiet ook toegang tot de inzichten en testmogelijkheden van Bindinc. Via de eigen online platformen tvgids.nl, guidinc.nl en televizier.nl leiden gezamenlijke experimenten tot grotere engagement en verhoogde conversie.