Content Discovery Audit

Alleen videocontent aanbieden is niet genoeg. Kijkers raken al snel de weg kwijt in de grote hoeveelheid films, series en andere programma’s die er op een streamingdienst te vinden zijn. Als de consument de juiste videocontent wel weet te vinden, wordt er automatisch meer gekeken. Dan gaat de tevredenheid omhoog, de churn rate naar beneden en presteert een streamingplatform beter.

Content Discovery Audit
Content Discovery Audit

De Content Discovery Audit van Bindinc. laat zien hoe een streamingdienst presteert in de markt. De uitgebreide platformanalyse belicht de kwaliteit van de metadata en de gebruikservaring. Daarnaast bevat het rapport helder advies over mogelijke verbeterpunten.

Systematische toets

De audit is een complete analyse van een streamingplatform, uitgevoerd door specialisten. Onze eigen online analisten, data engineers, teksteditors en contentspecialisten werken volgens een vaste methodiek om tot een objectief resultaat te komen.

Er wordt systematisch getoetst op verschillende onderdelen, waaronder de beschikbare datavelden, de inhoudelijke kwaliteit, de consistentie, de afbeeldingen en de algehele gebruikservaring van het platform.

Objectieve benchmark

Het onderzoek levert informatie op over de verschillende onderdelen van content discovery.

De scores worden vergeleken met onze eigen benchmark, waarin de belangrijkste spelers in de markt zijn opgenomen.

Heldere rapportage

De uitgebreide rapportage helpt bij het maken van doordachte keuzes voor optimalisatie, doorontwikkeling en het formuleren van de roadmap van het videoplatform.

  • Het eindresultaat is een compleet rapport met de analyse van het platform
  • Per onderdeel kunnen de scores vergeleken worden met de benchmark in de markt
  • De rapportage is inclusief onderbouwing en uitleg van de individuele metrics
De Content Discovery Audit van Bindinc. is een efficiënte tool voor het identificeren van kansen om de concurrentiepositie van een streamingdienst te verbeteren. De audit kan ook uitgevoerd worden op nog te lanceren platformen of beta-versies van apps.

Neem contact op voor meer informatie

 

Martijn van Zutphen
Accountmanager metadata
06 29 50 87 26
martijn.vanzutphen@bindinc.nl

Gijs de Koning
 

Gijs de Koning
Accountmanager metadata
06 11 72 20 73
gijs.dekoning@bindinc.nl