Talpa TV

Dataservices voor Talpa TV

Case

Bindinc. verzorgt dagelijks de omschrijvingen, afbeeldingen en metadata bij de televisieprogramma’s van Talpa TV. Door de samenwerking met Bindinc. heeft Talpa een belangrijk deel van het operationele proces kunnen optimaliseren en is de kwaliteit en continuïteit van de data verbeterd. Hierdoor wordt de kijker beter geïnformeerd en kan sneller het juiste programma worden gevonden.

Het vaste data- en redactieteam van Bindinc. controleert en bewerkt de voorlopige uitzendschema’s enkele weken vooruit en actualiseert de data tot het moment van uitzending. Het Bindinc.-team* controleert de gegevens, verzamelt aanvullende informatie over programma’s, redigeert teksten, vertaalt en schrijft. Ook selecteert het team afbeeldingen uit diverse bronnen om de programma-informatie verder te verrijken. Naast dagelijks contact met Talpa-medewerkers onderhoudt het Bindinc.-team ook contact met de verschillende contentleveranciers en tv-producenten.

De uitzendgegevens van televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 worden o.a. afgenomen door uitgevers van de gedrukte programmabladen en online tv-gidsen. Talpa gebruikt de programmagegevens zelf ook voor haar online videoplatform KIJK. Daarnaast is de metadata essentieel voor de elektronische programmagidsen (EPG) in de apps en op de platformen van de diverse kabel-, telecom- en online-televisieaanbieders. Complete en actuele metadata zorgen voor een betere verbinding met de kijker.

Waarom Bindinc?

1. Bindinc. heeft een zeer ervaren team dat volledig gericht is op het bewerken en creëren van metadata over televisieprogramma’s, films en series.

2. Redactioneel werk rondom programmagegevens vormt het hart van ons bedrijf. De redactie van Bindinc. is gespecialiseerd in het creëren van hoge kwaliteit programmagegevens en heeft hier de juiste tools voor.

3. Bindinc. werkt met PAWA, een bewezen cloud-oplossing van EBS voor het bewerken en distribueren van lineaire en niet-lineaire programmagegevens.