Binge Streaming Video Awards

Dé awards voor de beste video content op streamingdiensten

Bindinc. reikt al vier jaar de Binge Awards uit aan de streaming wereld in Nederland. Welke streamer heeft dit jaar de beste serie, realityshow of film? Dit jaar was er een nieuwe categorie toegevoegd: De Meest Bingewaardige Serie. Oftewel; welke serie is zo goed dat je hem in een keer af moet kijken?

Winnaars door data

Waar er bij de meeste awardshows door het publiek gestemd kan worden, is dat bij de Binge Awards iets anders. De winnaars worden namelijk bepaald door middel van data afkomstig van Bindinc. VOD Insights. In een permanent onderzoek geven maandelijks 4.000 Nederlanders inzicht in hun kijkgedrag. Hierdoor weten wij niet alleen wat Nederland kijkt op de streamingdiensten, maar ook wat ze ervan vinden. Bindinc. voert dit onderzoek uit met Motivaction en de uitkomsten zijn representatief voor heel Nederland.

Binge

Bindinc. heeft onlangs de Binge app gelanceerd. Een splinternieuwe app om de beste films, series en alle andere prachtige videocontent te ontdekken die er op de streamingdiensten te zien is. De app is er voor de kijker die op zoek is naar iets leuks. Bindinc. heeft er heel wat vooronderzoek in zitten, over hoe gebruikers zoeken, kijken en geïnspireerd raken en hoe ze op de hoogte willen blijven. En daar is deze gloednieuwe app uit voort gekomen. Vanuit de app kan je met één klik nieuwe content ontdekken.

Winnaars Binge Awards 2023

Op donderdag 8 juni 2023 in Beeld & Geluid Hilversum zijn voor de vierde keer de Binge Awards uitgereikt. In aanwezigheid van tv-producenten, omroepen, streamingplatformen en mediabureaus zijn prijzen toegekend aan de beste videocontent die het afgelopen jaar in Nederland te zien waren op de streamingdiensten.

Dit zijn de winnaars van de Binge Awards 2023:

  • Beste Serie: The Last of Us – HBO Max
  • Beste Film:  Luther: The Fallen Sun – Netflix
  • Beste Realityshow: De Verhulstjes – Videoland / Dedsit
  • Beste Nederlandse Productie: Oogappels – NPO Start / BNNVARA / ITV
  • Meest Bingewaardige Serie: The Kardashians – Disney+

Advertentie mogelijkheden

Voor de Binge Awards zijn veel sponsor- en samenwerkingsmogelijkheden. Denk aan het sponsoren van de afterparty, goodiebag of partnership gedurende de hele verkiezing. Interesse? Neem contact op met Bindinc.