Gouden Televizier-Ring 2021

De Kinderen van Ruinerwold grote winnaar Gouden Televizier-Ring 2021

Op donderdag 14 oktober werden dé televisieprijzen van Nederland uitgereikt. Tijdens het feestelijke Gouden Televizier-Ring Gala werden de Televizier-Sterren en de ring uitgereikt in Carré. Wie de Gouden Televizier-Ring wint, is verzekerd van een plekje in televisiehistorie. In 2021 won de indringende BNNVARA documentaire De kinderen van Ruinerwold.

De prachtige documentaire De Kinderen van Ruinerwold heeft met 54 procent van de stemmen de Gouden Televizier-Ring van 2021 gewonnen en is daarmee de opvolger van Over Mijn Lijk dat vorig jaar met de belangrijkste televisieprijs naar huis ging.

De Gouden Televizier-Ring is een publieksprijs en soms prijst het publiek bijzondere programma’s. In het televisiejaar waarin The Masked Singer ruim vier miljoen kijkers trok en ook het Eurovisie Songfestival alle records verbrak speelden de kijkcijferkanonnen geen rol van betekenis. De genomineerde Een Huis Vol werd niet op primetime uitgezonden, en Mocro Maffia was zelfs niet eens op lineaire televisie te zien.

Bindinc. feliciteert alle winnaars met deze prachtige prijs.

Bron foto: Nathan Reinds