Nieuw: de Guidinc. Streaming Video Awards

Bindinc. roept de Guidinc. Streaming Video Awards in het leven

Nieuw van het team achter de Gouden Televizier-Ring Verkiezing: de Guidinc. Streaming Video Awards. Prijzen voor de beste series en films op de streamingdiensten van Nederland.

Op 26 november 2020 is het zover: de uitreiking van de allereerste Guidinc. Streaming Video Awards! Gloednieuwe prijzen voor de beste series, films en documentaires op de streamingdiensten van Nederland. De organisatie is in handen van het team achter de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Eerder dit jaar lanceerden zij al Guidinc.nl, het grootste online platform rondom streaming video met kijktips, nieuws, reviews en meer.

Leuke categorieën
De Guidinc. Streaming Video Awards worden uitgereikt in verschillende categorieën. Prijzen zijn er natuurlijk voor de beste serie, de beste ‘original’ film en de beste documentaire, maar ook voor de favoriete streamingdienst van Nederland. Daarnaast zijn er twee categorieën voor de echte liefhebber: favoriete koppel in een film of serie en beste serie-quote aller tijden!

Stemmen vanaf 20 oktober
De Guidinc. Streaming Video Awards zijn publieksprijzen. Dat betekent: het publiek bepaalt door te stemmen. Dat kan tijdens de nominatieronde die start op 20 oktober. De stembus sluit weer op 17 november, waarna de uitreiking van de prijzen volgt op 26 november. Details over de uitreiking maken we op een later moment bekend.

Selectie door liefhebbers
Om de keuze enigszins behapbaar te maken, heeft een panel van serieliefhebbers met een zeer uiteenlopende smaak alvast een selectie gemaakt uit het aanbod. Ook is er een open invoerveld, waarin stemmers een nog niet geselecteerde film, serie of naam in kunnen vullen. De selectie is gemaakt door het team van Guidinc. en film- en seriejournalisten Eric de Munck (o.a. RTL Boulevard) en Jorrit van Broekhoven (o.a. Trouw).

De beste serie
Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van Guidinc.nl over het waarom van de Guidinc. Streaming Video Awards: “Iedereen heeft het over films en series, over wat je écht moet kijken en wat soms ook ronduit tegenvalt. Maar wat is echt de beste serie? En de beste film? Met de Guidinc. Awards weten we dat voor eens en voor altijd.