Oogappels winnaar Gouden Televizier-Ring 2023

Donderdag 12 oktober is op een spectaculaire tv-avond Oogappels uitgeroepen tot winnaar van de 58e Gouden Televizier-Ring. De dramaserie won met 39 procent van de stemmen en ging ervandoor met de belangrijkste televisieprijs van Nederland.

Oogappels

Een groot deel van de cast en regisseur en bedenker Will Koopman waren in Carré om de Gouden Televizier-Ring in ontvangst te nemen uit handen van atlete Femke Bol.

Will Koopman: “Ik had het helemaal niet gedacht en ik vind het geweldig. Ik wil de mensen thuis en de fans bedanken voor alle berichten die we altijd van ze krijgen. Het is ongelooflijk wat we allemaal meemaken met Oogappels. En natuurlijk bedank ik de geweldige acteurs en de scriptschrijvers Roos Ouwehand en Lex Passchier. Wij doen dit met z’n drieën, ik kan niet zonder die twee!

Oogappels wordt uitgezonden door BNNVARA op NPO1 en geproduceerd door ITV Studios Netherlands. Onlangs is bekendgemaakt dat de hitserie een zesde seizoen krijgt.

Televizier-Ringen

Naast de Gouden Televizier-Ring werden ook de Televizier-Ringen uitgereikt tijdens het feestelijke gala. Dit zijn de winnaars van de Televizier-Ringen van 2023:

  • Televizier-Ring Presentator: Hélène Hendriks (SBS, De Oranjezomer)
  • Televizier-Ring Acteur: Bertrie Wierenga (RTL, Goede Tijden, Slechte Tijden)
  • Televizier-Ring Talent: Noa Vahle (SBS, Vandaag Inside, De Oranjezomer)
  • Televizier-Ring Impact: Afscheidsconcert Rob de Nijs (Omroep Max)
  • Televizier-Ring Online-videoserie: Politie 24/7 (Politie)
  • Televizier-Ring Jeugd: Steven en Jamie Kazàn: Road to Vegas (AVROTROS)
Hélène Hendriks met de Televizier-Ring Talent
Hélène Hendriks wint de Televizier-Ring Presentator
De Gouden Televizier-Ring Verkiezing

Op het Gouden Televizier-Ring Gala worden de belangrijkste tv-prijzen van Nederland uitgereikt. Het Gala wordt georganiseerd en op tv uitgezonden door de AVROTROS. De verkiezing van de publieksprijzen wordt sinds 1964 georganiseerd door Bindinc., al meer dan 25 jaar expert op het gebied van televisiegidsen, gidsdata en kijkersdata. Mediabedrijf Bindinc. is ook bekend van TVgids.nl, Binge.nl en Bindinc. VOD Insights.

Bron foto’s: William Rutten en Nathan Reinds