Nieuwe categorie voor de Gouden Televizier-Ring: de Televizier-Ster Impact

Bindinc., de organisator van de Gouden Televizier-Ring verkiezing, introduceert een nieuwe prijs: de Televizier-Ster Impact. De award voor het programma dat echt iets heeft losgemaakt in de Nederlandse samenleving.

Televisie is een onmisbare bron van vermaak en informatie”, aldus Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van de Gouden Televizier-Ring verkiezing. “Maar soms gebeurt er echt iets bijzonders. Dan raakt een programma een gevoelige snaar bij het kijkende publiek, zet het een onderwerp opnieuw op de agenda, of ontstaat er een broodnodige discussie die de Nederlandse samenleving vooruithelpt. Voor al die programma’s roepen wij nu de Televizier-Ster Impact in het leven.

Deelname

De organisatie van de Gouden Televizier-Ring verkiezing selecteert 10 kandidaten die in aanmerking komen voor de nieuwe award. Daarbij maakt het niet uit om wat voor soort programma het gaat, of waar het te zien was. Dat kan op tv zijn geweest, bij een streamingdienst of op een onlinekanaal.

Stemmen

Het Nederlandse publiek kan stemmen tijdens de nominatieronde van de Gouden Televizier-Ringverkiezing, die loopt van dinsdag 16 augustus tot woensdag 14 september. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat AVROTROS op donderdag 6 oktober uitzendt op NPO1, live vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Categorieën

Natuurlijk is de nieuwe award niet de enige prijs in de verkiezing. Tijdens de nominatieronde kan het publiek via Televizier.nl/ring stemmen in de categorieën Presentator, Talent, Acteur, Online-videoserie, Programma (de Gouden Televizier-Ring) en de nieuwe categorie: Impact. Om in de verkiezing ruimte te maken voor de Televizier-Ster Impact zijn dit jaar de categorieën Presentator en Presentatrice, net als bij Talent en Acteur al langer het geval is, samengevoegd tot één categorie. Opgelet: voor de categorie Jeugd geldt een andere stemlink, namelijk: Televizier.nl/jeugd.

Organisator van de Gouden Televizier-Ring

In 2022 vindt de 57e editie van de Gouden Televizier-Ring plaats. De Gouden Televizier-Ring is al sinds 1994 een begrip. Bindinc. is in samenwerking met AVROTROS de organisator van de welbekende Gouden Televizier-Ring verkiezing.