Bindinc. verbindt de Nederlandse streaming industrie tijdens de Guidinc. Awards 2022

Verrassende winnaars en goede discussies. Op de derde editie van de Guidinc. Streaming Video Awards en de aansluitende In Holland Beach Party werd veel besproken, maar ook: overal werden nieuwe connecties gemaakt.

Streamers, producenten en omroepen waren aanwezig op het event dat Bindinc. op woensdag 8 juni samen met Broadcast Magazine organiseerde in Beeld & Geluid in Hilversum. Het gebeurt zelden dat de belangrijke spelers van de Nederlandse streaming industrie samenkomen, maar deze uitreiking was daarvoor de ideale gelegenheid.

Tijdens de opening onthulde Bindinc. de plannen om met data en insights de streamingmarkt behulpzaam te zijn, waarna presentator Harm Edens overging het uitreiken van de prijzen. Maar liefst drie Awards gingen naar NPO Start: die voor Favoriete Documentaire (Het Verhaal van Nederland, producent Tuvalu), Favoriete Realityshow (Over Mijn Lijk, producent Sky High) en Favoriete Serie (Flikken Maastricht, producent Hollands Licht). Daarnaast kozen de Nederlandse kijkers de animatiehit Encanto van Disney+ tot hun Favoriete Film en won Netflix de prijs voor Favoriete Streamingdienst. De award voor Beste Nieuwkomer op de streamingmarkt ging naar HBO MAX, dat samen met Viaplay in de race was.

Tijdens de awardshow was er ruimte voor inhoudelijke discussies over de strategieën van de streamingdiensten, de onderlinge concurrentie én mogelijke samenwerking, het belang van krachtige content en natuurlijk de toekomst. Aan het woord kwamen Marco Zwaneveld van Viaplay, Rogier van de Paverd van Paramount (SkyShowtime/Pluto TV), Jacomien Nijhof van Amazon Prime Video, Jeroen Koopman van NewBe, Mylène Verdurmen van Videoland, Susan van Geenen van Disney+, Mezen Dannawi van NPO Start en Antoinette Beumer van Netflix.

Deelnemers, winnaars en aanwezigen kijken terug op een geslaagde derde editie van de Guidinc. Streaming Video Awards. Op het event ontstond een echt communitygevoel onder de in Nederland actieve streamingdiensten. Organisatoren Bindinc. en Broadcast Magazine zijn vooral heel blij dat gefaciliteerd te hebben. Tot volgende keer. Tot de Guidinc. Streaming Video Awards 2023!