TVgids.nl onderzoekt: Vrouwen grootste fans van Olympische Spelen 2022

De afgelopen twee weken waren dankzij de Olympische Winterspelen in Peking een feest voor sportliefhebbers. Natuurlijk presteerde heel TeamNL geweldig, maar het waren vooral de vrouwen die ons op de banken deden staan. Als er een speciaal medailleklassement zou bestaan voor alleen vrouwen, hadden die van Nederland fier bovenaan geprijkt met hun zes gouden plakken.

Ook op ons platform TVgids.nl, waarop veel aandacht werd besteed aan de Winterspelen, bleek het evenement in 60% van de gevallen een vrouwenaangelegenheid. Niet mannen blijken de grote Winterspelen-liefhebbers te zijn, maar vrouwen!

Hetzelfde is terug te zien in de best gelezen pushberichten die naar de app-gebruikers van TVgids.nl gestuurd zijn. Alleen schaats-icoon Sven Kramer wist de vrouwelijke hegemonie te doorbreken.

Dit waren de best gelezen pushberichten:

 • De 500 meter schaatsen vrouwen wordt een spektakel (zondag 13 feb)
 • Jutta Leerdam schaatst de 1.000 meter (donderdag 17 feb)
 • Sven Kramer schaatst zijn laatste olympische meters (zondag 6 feb)
 • Ireen Wüst doet het nog 1 keer op de 1500 meter (maandag 7 feb)
 • Irene Schouten grote favoriet op de 5.000 meter (donderdag 10 feb)

Bron foto: ANP

Wie de populairste vrouw van TeamNL is, vraagt u zich af? Ook dat onderzochten we. De artikelen met ‘golden girls’ Irene Schouten en Suzanne Schulting waren het populairste, gevolgd door Jutta Leerdam (die ook al 2 miljoen volgers heeft op Instagram).

 1. Irene Schouten
 2. Suzanne Schulting
 3. Jutta Leerdam
 4. Kimberley Bos
 5. Antoinette de Jong

De populairste sporten onder onze bezoekers waren vanzelfsprekend schaatsen en shorttrack op plek 1 en 2. Daarna volgde kunstschaatsen met Lindsay van Zundert in de hoofdrol voor Nederland en de eerste vaderlandse medaillewinnares bij de skeleton voor Kimberley Bos.

 1. Schaatsen
 2. Shorttrack
 3. Kunstschaatsen
 4. Skeleton
 5. Snowboarden
 6. Bobsleeën
 7. Alpineskiën
De enige juiste conclusie: vrouwen waren op de Olympische Winterspelen 2022 het best in winnen. En opvallend genoeg ook het meest geïnteresseerd in de Olympische Winterspelen.