Dit zijn de winnaars van de Binge Awards 2024

Bindinc. reikte voor de vijfde keer de Binge Awards uit, de prijzen voor de populairste videocontent op de streamingdiensten in Nederland.

Op donderdag 30 mei zijn in Beeld & Geluid in Hilversum voor de vijfde keer de Binge Streaming Video Awards uitgereikt. In aanwezigheid van belangrijke vertegenwoordigers van streamingplatforms, tv-producenten, mediabureaus, adverteerders, telecomproviders, omroepen en zenders zijn prijzen toegekend aan de populairste realityshow, documentaire, nationale en internationale series die het afgelopen jaar in Nederland te zien waren op de streamingdiensten.

Winnaars Binge Awards 2024

  • Populairste Internationale Serie – Fool Me Once (Netflix)
  • Populairste Nederlandse Documentaire – Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau (NPO Start)
  • Populairste Nederlandse Reality – B&B Vol Liefde (Videoland)
  • Populairste Nederlandse Serie – Ferry: De Serie (Netflix)

Toonaangevende sprekers

Voor de inhoudelijke component van de awardshow ontving presentator Renze Klamer toonaangevende sprekers op het podium. Georgette Schlick, CEO Northern Europe bij Fremantle, vertelde onder andere over de internationale markt, produceren voor streamers en de eerste ervaringen rondom FAST channels. Ellen van den Berghe, CMO bij RTL Nederland, sprak over de ambities van Videoland, de strategie van RTL rondom AVOD en het succes van Máxima (de serie). Sandra Hilster (Mediadirecteur KRO-NCRV) vertegenwoordigde samen met Mezen Dannawi (Manager NPO Start) de publieke omroep. Zij vertelden over het belang van maatschappelijke waarden in het streaminglandschap en de strategie van NPO Start.

Bindinc. VOD Insights

De winnaars van de Binge Awards zijn afkomstig uit de onafhankelijke data van Bindinc. VOD Insights. Dankzij permanent onderzoek naar het kijkgedrag van maandelijks 4.000 Nederlanders is duidelijk wat er gekeken wordt op de streamingdiensten en wat de kijkers ervan vinden. De resultaten van het onderzoek zijn representatief voor heel Nederland, de winnaars van de Binge Awards komen tot stand op basis van vier factoren: kijkaandeel, waardering, Net Promoter Score en attentive reach.

De Binge Streaming Video Awards worden georganiseerd door Bindinc. en Broadcast Magazine. Lees hier meer over de Binge Awards van 2023.